Grenlandija - patiekalai

Kokio maisto turėtumėte paragauti Grenlandijoje? Koks maistas dažniausiai parduodamas vietiniuose restoranuose?
Sužinokite viešbučių kainas Grenlandijoje
Grenlandijos virtuvė
Grenlandijos gastronomijai vis dar didelę įtaką daro tradicinė inuitų virtuvė, kurios pagrindą daugiausia sudaro vietiniai maisto produktai, kuriuos galima pagauti Grenlandijoje.
Todėl meniu dažniausiai pateikiamos jūros gėrybės, ypač žuvys, banginių ir ruonių mėsa, krevetės ir daugiausia šiaurinių elnių mėsa.
Danijos virtuvei didžiausią įtaką daro pusryčiai ir užkandžiai. Grenlandijoje taip pat labai populiarus smørrebrød - atviras sumuštinis, paprastai gaminamas iš juodos arba pilno grūdo duonos, ant kurio dedama įvairių ingredientų - nuo sūrio iki žuvies.
Nacionalinis patiekalas
Nacionalinis Grenlandijos ir inuitų patiekalas yra suaasat sriuba, kuri paprastai valgoma namuose, taip pat siūloma restoranuose.
Labai soti sriuba gaminama iš ruonių, banginių arba šiaurinių elnių mėsos, papildyta jūros paukščių mėsa. Ji dažnai gaminama derinant visus pirmiau išvardytus ingredientus.
Į sriubą dedama bulvių, o sriuba gali būti dar stipresnė, jei į ją įdedama ryžių.
Kiti Grenlandijos patiekalai
Įprastiniame Grenlandijos valgiaraštyje galima rasti, pavyzdžiui, šiuos patiekalus.
- Šviežia žuvis - dažniausiai menkė ir lašiša
- Šiaurinių elnių mėsa - Grenlandijos pietuose gyvena daug šiaurinių elnių, o šiaurinių elnių mėsa yra labiausiai paplitęs Grenlandijos virtuvės ingredientas po žuvies.
- banginių mėsa - labai populiari vietovėse į šiaurę nuo poliarinio rato, įskaitant garsųjį patiekalą mattuk, kuris yra tik banginio oda su poodiniu riebalų sluoksniu.
- Ruonių mėsa - paprastai dedama kaip garnyras prie sriubų ar kitų mėsos patiekalų
- Kitos jūros gėrybės - be žuvies ir banginių, Grenlandijos virtuvėje gausu krevečių ir midijų.
- ėriena - ypač pietuose populiari ėriena su rozmarinais. Tiesą sakant, pietinėse salose gausu avienos.
- Mėlynės ir varnėnai - vieninteliai valgomi vaisiai, augantys laukinėje gamtoje (ypač Grenlandijos pietuose), iš kurių gaminami populiarūs desertai.
Gėrimai
Grenlandijoje nėra žinomų alaus daryklų ar spirito varyklų, taip pat nėra tipiškų vietinių limonadų.
Geriausiai parduodamas saldus gėrimas yra daniškas limonadas Faxe Kondi.
Grenlandijos gyventojai geria nemažai alkoholio, ypač degtinės ir importuoto alaus.
Tipiškas alkoholinis gėrimas vadinamas Grenlandijos kava- tai kokteilis, gaminamas iš šauktų kavos, į kurią įpilama Kahlua, viskio, Grand Marnier ir plaktos grietinėlės.
Kaip valgyti kaip vietiniai
Grenlandijoje nėra daug tradicinių restoranų. Grenlandijos gyventojai dažniausiai lankosi kavinėse, kurių rasite visuose didesniuose kaimuose.
Geresnių turistams skirtų restoranų daugiausia rasite viešbučiuose.
Bet kuriuo atveju vietiniai gyventojai daugiausia valgo namuose.
Grenlandijoje nėra gerai žinomų greito maisto restoranų.
Įprastos kainos restoranuose
Vakarienė restorane vienam asmeniui, įskaitant gėrimus, kainuos apie 200 dkk.
Kainų pavyzdžiai:
- Pagrindinis patiekalas (žuvis arba šiaurinių elnių mėsa) - 170 dkk
- Užsienio virtuvės patiekalas (paprastai pica arba makaronai) - 150 dkk
- Jūros gėrybės - 150 dkk
- Vietinis alus 0,5 litro - 70 dkk
Maisto produktai prekybos centruose
Prekybos centrų rasite visuose miestuose, ir, atsižvelgiant į Grenlandijos atokumą nuo išorinio pasaulio, jie yra gerai aprūpinti.
Didžiuosiuose miestuose, kuriuose gyvena daugiau nei 3000 gyventojų, paprastai vienu metu veikia keli prekybos centrai. Šiuose prekybos centruose visada rasite didžiausią prekių pasirinkimą:
- Brugseni
- Pisiffik
Mažesniuose Grenlandijos prekybos centruose veikia šie prekių ženklai:
- Spar
- Akiki
- Pilersuisoq
Parduotuvėse paprastai yra labai platus konservuotų prekių, ryžių, makaronų, bulvių ir įvairių rūšių šaldytos mėsos pasirinkimas.
Logiška, kad iš šviežių prekių prekybos centrai turi didžiausią jūros gėrybių pasirinkimą.
Kita vertus, vaisių ir ypač daržovių pasirinkimas yra labai skurdus, nes į Grenlandiją jie įvežami tik šaldyti.
Ar liko klausimų?
Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...