Kokio maisto turėtumėte paragauti Kipre? Ką dažniausiai parduoda vietiniai restoranai?
Kipro virtuvė
Kipro virtuvė labai artima graikų ir turkų virtuvei. Daugelis kipriečių labai dažnai lankosi bufetuose ir restoranuose, nes jiems tiesiog patinka maistas. Tipiški kipriečių patiekalai yra souvlaki, tzatziki, kleftiko, moussaka, meze, kalmarai, halloumi sūris, žuvis ir įvairios jūros gėrybės, pavyzdžiui, aštuonkojai ir krabai. Labiausiai paplitę gėrimai yra kava ir vynas.
Halloumi sūris - tai unikalus sūris, gaminamas tik Kipre. Jis gaminamas iš karvės arba avies pieno ir gali būti skanus, pavyzdžiui, keptas ant grotelių, keptuvėje namuose arba keptas sumuštinyje.
Souvlaki - labai populiari aštri mėsa, dažniausiai vištiena arba jautiena, kuri kepama ant grotelių ir patiekiama ant iešmo. Dažnai valgoma su pitos duona, daržovėmis, keptomis bulvėmis ir tzatziki.
Meze - tai įvairių rūšių patiekalai. Jis patiekiamas didelėje lėkštėje arba aplink stalą ir jame yra visko. Nuo vištienos, juodųjų alyvuogių, salotų iki aštuonkojo. Meze patiekiamas 2 ar daugiau žmonių, nes jo yra tikrai daug.
Taip pat galite paragauti kiprietiško alaus, pavyzdžiui, KEO arba Leon, kurio galima rasti tik Kipre. Paragaukite vietinio vyno, kuris Kipre buvo gaminamas prieš kelis tūkstančius metų, o dabar yra populiarus Kipro valgiaraščio elementas.
Kaip valgyti kaip vietiniai
Geriausias būdas valgyti vietoje - lankytis vietiniuose bufetuose arba Kipro greitojo maisto užkandinėse, kur rasite daugumą vietinių patiekalų. Kitas variantas - apsilankyti ne turistiniuose rajonuose esančiame kiprietiškame restorane, kur už porciją sumokėsite apie 6-8 eurus. Ypatinga ypatybė - kiprietiškos kepyklėlės, kuriose siūlomas platus pikantiškų ir saldžių patiekalų asortimentas, o kai kurios jų dirba 24 valandas per parą.
Kipre taip pat labai populiarus maisto pristatymas, kai maistas pristatomas į namus. Galite užsisakyti iš plataus Kipro patiekalų asortimento.
Įprastos kainos restoranuose
Kipre rasite įvairių tipų restoranų - nuo kiprietiškų iki itališkų ir armėniškų. Populiarūs yra angliški pusryčiai, kurie kainuoja nuo 5 iki 8 eurų. Pietų ir vakarienės kaina priklausys nuo jūsų biudžeto. Tačiau geri pietūs gali kainuoti nuo 12 iki 20 eurų.
Už pilstomą alų teks sumokėti 3-4 eurus, o pigiausias yra vietinis, KEO ir Leon. Jei norite paragauti tipiškos kiprietiškos frapės, pasiruoškite maždaug 2-4 eurus.
Jei daug vaikštinėsite paplūdimiuose, rasite begalę būdų pavalgyti ir išgerti. Be restoranų ir barų, rasite ir klasikinio greito maisto, pavyzdžiui, traškučių, žuvies pirštelių, vištienos kebabų ar kukurūzų.