Mauricijus - patiekalai

Mauricijus

Kokio maisto turėtumėte paragauti Mauricijuje? Koks maistas dažniausiai parduodamas vietiniuose restoranuose?

Užsisakykite apgyvendinimą su pusryčiais

Mauricijaus virtuvė

Mauricijaus gyventojai tiesiog dievina maistą, jie valgo visą dieną ir mėgsta kalbėti apie maistą. Šypseną jų veide galite sukelti, jei paragausite tradicinių patiekalų.

Tipiški mauricijietiški patiekalai

Mauricijaus virtuvei didelę įtaką daro Indijos virtuvė, nes dauguma gyventojų yra indų kilmės. Todėl tikėkitės labai aštrių ir aštrių patiekalų su visur paplitusia aitriąja paprika.

Tačiau patiekalai turi kreolų skonį, ypač ryžių patiekalai.

Mauricijuje taip pat gyvena didelė kinų tautinė mažuma, todėl laukite kinų bistro su keptais ryžiais, makaronais ir pavasario suktinukais.

Nors esame saloje, vietiniai gyventojai dažniausiai valgo vištieną, o ne žuvį ar jūros gėrybes. Priežastys ne tik religinės (musulmonai neturėtų valgyti kiaulienos, hinduistai - jautienos), bet daugiausia ekonominės, nes paukštiena yra pigiausia.

Pagrindiniai patiekalai

Bol renversé - tipiškas kreolų virtuvės patiekalas, tiksliai išverstas kaip "apverstas dubuo". Tai ryžių, vištienos ir choi mišinys, sudėtas į dubenį, kuris apverčiamas lėkštėje aukštyn kojomis.

Briani - tradicinio indiško patiekalo biryani maurikietiška versija, kurią sudaro vištiena arba ėriena su keptais ryžiais (kartais bulvėmis) ir jogurtu. Dažniausias prieskonis yra kalendra arba šafranas.

Rougaille - labai aštrus (kartais karštas) pomidorų padažas su bet kokia mėsa, paprastai patiekiamas su ryžiais. Vienas iš tipiškų kreolų patiekalų.

Mine Fritte - kepti makaronai, labai panašūs į tuos, kuriuos pažįstate iš Azijos virtuvės, pavyzdžiui, Tailando ar Malaizijos.

Boulettes - virti koldūnai, įdaryti įvairia mėsa, daržovėmis ar krevetėmis.

Fish vindaye - aštri žuvis, pagardinta kariu.

Pikantiški blyneliai - Mauricijuje labai populiarūs visų rūšių blyneliai, o pikantiški blyneliai, įdaryti mėsa, sūriu ar indiškais padažais, dažnai valgomi kaip pagrindinis patiekalas.

Karis - Mauricijuje taip pat paplitęs tipiškas indiškas patiekalas iš bet kokios rūšies mėsos su labai aštriu kario padažu.

Maži ir greiti gatvės užkandžiai

Paplūdimyje ar turguose dažnai rasite įvairių prekystalių, siūlančių greitų ir labai pigių vietinių užkandžių. Populiariausi iš jų yra šie:

Dholl puri - plokščia duona, įdaryta tipišku bengališku chana dal arba geltonųjų lęšių padažu.

Roti (kartais vadinama farata) - kitokio tipo blynas nei dholl puri, jis yra kietesnis ir traškesnis, dažnai įdarytas mėsa, kitaip nei dholl puri.

Samosa - mano mėgstamiausias paplūdimio užkandis! Tai traškus trikampio formos pyragėlis, įdarytas bulvėmis, daržovėmis, padažais, mėsa, sūriu, krevetėmis ir žuvimi. Trumpai tariant, viskuo!

Gato - mažas pusmėnulio formos pyragėlis, įdarytas įvairiais pikantiškais padažais, kartais gaminamas ir kaip saldus desertas.

Vaisiai - turguose ir prekyvietėse parduodami puikios išvaizdos ir skonio vaisiai už labai prieinamą kainą. Populiariausi yra obuoliai ir kriaušės.

Greitasis maistas

Didelių vakarietiškų greitojo maisto užkandinių, tokių kaip "McDonald's" ar KFC, rasite tik didžiuosiuose miestuose arba oro uoste.

Tačiau paplūdimiuose labai paplitusios vietinės greitojo maisto užkandinės, kuriose dažniausiai galite nusipirkti mėsainių, keptų bulvyčių arba vištienos.

Saldumynai

Mauricijaus gyventojai neturi jokių tipiškų vietinių saldumynų.

Labiausiai paplitę įvairūs saldūs pyragaičiai, bandelės, labai populiarūs gato ir prancūziški desertai.

Gėrimai

Vietiniai gyventojai mieliau perka gerai žinomų prekės ženklų limonadus, tokius kaip "Coca-Cola", "Fanta" ar "Sprite".

Įdomu tai, kad, išskyrus "Coca-Cola Zero", parduotuvėse nerasite saldžių gėrimų be cukraus.

Toliau išvardytus gėrimus galima apibūdinti kaip tipiškus vietinius:

Alouda - saldus, kreminis gaivusis gėrimas, gaminamas iš pieno, vanilės, želatinos, vandens ir dažnai patiekiamas su ledais.

Mauricijaus romas - romas distiliuojamas keliose salos vietose ir yra vienas iš pagrindinių alkoholio produktų.

Fenikso alus - garsiausias alaus prekės ženklas Mauricijuje.

Kokosų vanduo - kokosai parduodami kiekviename paplūdimyje, o jų vanduo ir (arba) pienas yra vienas iš labiausiai gaivinančių dalykų karštą vasaros dieną.

Kaip valgyti kaip vietiniai

Gatvės prekeiviai, parduodantys maistą tiesiai iš savo motorolerių ir mikroautobusų, ir maži skardiniai prekystaliai, prekiaujantys tradiciniais patiekalais, pamažu nyksta mūrinių parduotuvių ir restoranų bei, žinoma, greitojo maisto tinklų sąskaita, tačiau jų vis dar rasite daug visoje saloje.

Ypač paplūdimiuose maži prekystaliai vis dar labai paplitę ir net tokiose judriose turistų lankomose vietose kaip Flic en Flac ar Trou-aux-Biches gatvės maistas yra labai pigus.

Atsistokite į eilę prie vietinių ir paragaukite roti blynų, mažų keptų samosos skanėstų ar šviežių pjaustytų ananasų. Kainos daugiau nei priimtinos, o šviežumas garantuotas.

Savaitgaliais vietiniai gyventojai būriais keliauja į paplūdimiuose rengiamus piknikus ir dažnai su savimi atsineša naminių gėrybių, kurias pardavinėja improvizuotuose prekystaliuose.

Pavyzdžiui, likus kelioms valandoms iki skrydžio Le Bouchon paplūdimyje valgiau tokį puikų patiekalą.

Įprastos kainos restoranuose

Turistinėse vietovėse gausu restoranų, siūlančių ne tik tradicinių vietinių patiekalų, bet, žinoma, ir tarptautinės virtuvės patiekalų: itališkų, prancūziškų, japoniškų (suši) ir daug kitų.

Brangesniuose restoranuose, skirtuose turistams, tikėkitės patiekalo su gėrimais ir kava, kurių kainos yra apie 400 mur.

Kita vertus, paplūdimyje ar turgavietėse įsikūrę vietiniai bistro siūlo pagrindinius patiekalus, pavyzdžiui, bol renversé ar mine frite, už 120 mr.

Maži kepiniai, tokie kaip samosa, roti ar dholl puri, kainuoja nuo 15 iki 20 Mur.

Išsamus ne tik maisto produktų, bet ir kainų suskirstymas pateikiamas skyriuje " Pinigai ir kainos ".

Šiame straipsnyje gali būti partnerių nuorodų, iš kurių mūsų redakcinė komanda gali gauti komisinių, jei spustelėsite nuorodą. Žr. mūsų reklamos politikos puslapį.

Ar liko klausimų?

Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...

0 komentarai

Prisijunkite prie "Cestee

... pasaulinė kelionių bendruomenė

Tęsti su "Facebook

Dar neturite kelionių paskyros? Užsiregistruokite