Mauricijus - patiekalai

Mauricijaus virtuvė
Mauricijiečiai tiesiog dievina maistą, jie valgo visą dieną ir mėgsta kalbėti apie maistą. Jei paragausite vieno iš jų tradicinių patiekalų, jų veiduose atsiras šypsena. Mauricijaus virtuvei didelę įtaką daro Indijos virtuvė, nes dauguma gyventojų yra indų kilmės. Todėl tikėkitės labai aštrių ir aštrių patiekalų su visur paplitusia aitriąja paprika.
Jei nueisite į kreolų restoraną, būtinai paragaukite tradicinio "carri " - aštraus padažo su jūros gėrybėmis, vištiena ar jautiena, patiekiamo su ryžiais. Nors esame saloje, vietiniai gyventojai dažniausiai valgo vištieną, o ne žuvį ar jūros gėrybes. Priežastys ne tik religinės (musulmonai neturėtų valgyti kiaulienos, hinduistai - jautienos), bet daugiausia ekonominės, nes paukštiena yra pigiausia.
Mauricijuje taip pat gyvena didelė kinų mažuma, todėl tikėkitės kinų bistro su keptais ryžiais, makaronais ir pavasario suktinukais.
Kaip valgyti kaip vietiniai
Gatvės prekeiviai, parduodantys maistą tiesiai iš savo motorolerių ir furgonų, ir mažos skardinės krautuvėlės, kuriose parduodami tradiciniai patiekalai, pamažu nyksta, o juos keičia mūrinės parduotuvės ir restoranai ir, žinoma, greitojo maisto tinklai, tačiau jų vis dar rasite daug visoje saloje. Stovėkite eilėje su vietiniais ir paragaukite roti blynų, mažų keptų skanėstų ar šviežių pjaustytų ananasų. Kainos daugiau nei priimtinos, o šviežumas garantuotas.
Įprastos kainos restoranuose
Turistiniuose rajonuose gausu restoranų, siūlančių ne tik tradicinių vietinių patiekalų, bet, žinoma, ir tarptautinės virtuvės patiekalų: itališkų, prancūziškų, japoniškų (suši) ir daugelio kitų. Kainos svyruoja nuo 2 Eur iki 18 Eur, priklausomai nuo vietovės ir restorano lygio. Curepipe prekybos rajone esančiame restorane už 80 mur siūloma didžiulė porcija kiniškų virtų makaronų su vištiena, o už žuvį Labourdonnais dvare esančiame aukštos klasės restorane galima sumokėti apie 600 mur. Taigi kainos tikrai skiriasi priklausomai nuo vietovės ir įstaigos lygio.
Ar liko klausimų?
Jei turite klausimų ar komentarų apie straipsnį...